Zeer koude maar succesvolle Amsterdam City Swim


Publicatiedatum : 3 september 2015

Woensdag 2 september is de publiekscampagne `Ons Water' in Noord-Holland gelanceerd met de presentatie van het lespakket `Hoogwater op het schoolplein?'.

Het lespakket is voor scholieren ontwikkeld om hen bewust te maken van het risico op overstroming in de provincie waar ze wonen. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is een van de samenwerkingspartners binnen Ons Water.

Jongeren weinig bewust van risico's

Ariane Hoog, Dagelijks Bestuurder van het waterschap: `Ik vind het belangrijk om ook jongeren bewust te maken van het overstromingsrisico. De provincie Noord-Holland ligt voor 90% onder zeeniveau. Dat we daar veilig kunnen wonen is geen vanzelfsprekendheid. Vooral jongeren zijn zich nog weinig
bewust van de risico's. De opening van het schooljaar is daarom een mooi moment om de educatieve invalshoek van het water- en risicobewustzijn onder de aandacht te brengen.

Als waterschap proberen we het risico op overstroming zo klein mogelijk te houden; dit doen we al eeuwen lang. Werken voor een waterschap is dan ook interessant. Ook daar willen we jongeren van bewust maken'.

Hoogwater op het schoolplein?

Adwin Bosschaart presenteerde het door hem ontwikkelde lespakket `Hoogwater op het schoolplein?' op een toepasselijke plek: het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het lespakket maakt gebruik van een 3-D computerspel met simulaties gebaseerd op echte overstromingsgegevens van de overheid. De
presentatie van het lespakket is tevens de lancering van 'Ons Water' in de provincie Noord-Holland. De publiekscommunicatie is regio voor regio van start gegaan. Noord-Holland is de laatste provincie waar 'Ons Water' in gang is gezet.

Ons Water

Ons Water is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, VNG, IPO, Vewin, Waterschappen, provincies, gemeentes en waterbedrijven. Hiermee willen ze Nederlanders bewust maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet
vanzelfsprekend is.

We zullen de komende jaren meer moeten doen en meer moeten investeren om Nederland te beschermen tegen water. Maar ook om te kunnen blijven genieten van water. En om onze watervoorraad op orde te houden.

Ons Water