Aandacht voor taal in Rijswijk


Gepubliceerd op: 08 september 2015

Vanuit de gemeente stimuleren we vooral de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het doel hiervan is om te voorkomen dat een achterstand ontstaat. Een achterstand is op latere leeftijd namelijk veel moelijker te "repareren". Lezen en schrijven is essentieel voor de toekomst van kinderen.

Daarnaast besteden we aandacht aan geletterdheid bij volwassenen en de ouders of grootouders van deze kinderen.

Tijdens de Week van de Alfabetisering van 7 t/m 13 september is er landelijk aandacht voor laaggeletterdheid en ondersteuning bij taal.

Rijswijk in de Week van Alfabetisering

Ook Rijswijk doet mee aan deze Week van Alfabetisering:

* Op maandag 7 september bezoeken de wethouders Dierdorp, Van Hemert en Lugthart Dedicon. Dedicon is gevestigd in Rijswijk en zorgt ervoor dat (school)boeken, kranten en tijdschriften toegankelijk zijn voor vormen van anders lezen. Daardoor kan iedereen lezen wat hij wil in de vorm die bij
hem past. Dedicon helpt scholen, bibliotheken en bedrijven met andere leesvormen.
* Op dinsdag 8 september om 12.30 uur op het Bogaardplein bezoekt wethouder Nicole Dierdorp het mobiele reclamebusje van `DoeWeerMee'. 'Doe weer mee!' motiveert volwassen inwoners om beter te leren lezen, schrijven of rekenen en vraagt aandacht hiervoor bij werkgevers.
* Op woensdag 9 september van 14.00 - 15.00 uur bezoekt Storky, de mascotte van ADO samen met een begeleider Bibliotheek aan de Vliet, Gen. Eisenhowerplein. De begeleider leest een boek voor aan kinderen tussen de 4 en de 8 jaar. Na afloop van het voorlezen mogen de kinderen en hun
(groot)ouders op de foto met Storky.
* Op zaterdag 12 september vanaf 12.00 uur is: `DoeWeerMee' present op het Strandwalfestival.

Doe zelf ook mee!

Daarnaast roept de gemeente Rijswijk iedereen op om aandacht te vestigen op het probleem van laaggeletterdheid. Organiseer een activiteit of sluit aan bij een van de landelijke activiteiten.

Informatie is te vinden op www.tijdvoortaal.nl en www.doeweermee.nl

* Deel Aandacht voor taal in Rijswijk op Facebook
* Twitter