GroenLinkse Jongeren: nodig 10.000 extra vluchtelingen uit

GroenLinkse Jongeren: nodig 10.000 extra vluchtelingen uit

Vandaag komt het Kabinet met voorstellen om de toestroom van vluchtelingen te regelen. Wederom lijken PvdA en VVD vooral te steggelen over de vraag in hoeverre men mee dient te werken aan het Europese voorstel van de verplichte herverdeling.

DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, steunt een Europese aanpak maar vindt dit niet genoeg. De politieke jongeren roepen het Kabinet op om 10.000 extra vluchtelingen uit te nodigen.

Voorzitter Stefan Bekedam: “Op dit moment nodigt Nederland slechts 500 vluchtelingen uit op basis van het UNHCR-programma. Dat is ronduit wrang wanneer je ziet welke enorme inspanningen andere landen leveren om mensen op te vangen. Daarom nodigen wij het Kabinet uit tot een groots gebaar: doorbreek het gekissebis en bied 10.000 mensen een veilige overtocht naar Nederland aan.”

Bekedam realiseert zich dat dit voorstel het probleem niet oplost. “Natuurlijk lost dit niet de hele vluchtelingencrisis op, maar het levert wel degelijk een bijdrage. Nederland voorkomt hiermee dat deze mensen hun heil zoeken bij mensensmokkelaars met vaak fatale gevolgen. Elk mens dat je op deze manier kan helpen is er één.”

EINDE PERSBERICHT