Lezing natuurfotograaf en -filmer Ruben Smit (de nieuwe Wildernis) bij Landstede

`In mijn foto's en films zoek ik de ziel van een dier', zegt natuurfotograaf- en filmer Ruben Smit, bekend van de film `De nieuwe Wildernis' (2013). De wereldberoemde fotograaf verzorgde op uitnodiging van de docenten van Landstede AV-Producties op dinsdag 7 september een lezing voor studenten en genodigden.

Ruben Smit is een gepassioneerd ecoloog en fotograaf. Hij promoveerde aan de Wageningen Universiteit en gaf zes jaar les als universitair docent. `Eerst moeten de compositie en het licht goed zijn', vertelde Smit in een interview met Wageningen UR. `Vervolgens moet er iets verteld worden. Wat doet een dier precies, en waarom? Als ik dieren zie, kan ik er in heel korte tijd het verhaal uithalen. Dat komt door mijn wetenschappelijke kennis. In mijn foto's en films zoek ik de ziel van een dier, door heel goed te kijken en me in het dier te verplaatsen.' Van iemand met zoveel visie, kennis en ervaring op zijn specifieke vakgebied, kunnen de studenten van de opleidingen van AV-producties veel opsteken.

De lezing past goed in de visie van Landstede, waar praktijkervaring, delen van kennis en expertise, en kennismaken met de uiteenlopende mogelijkheden op het eigen vakgebied essentieel is. De studenten werken veel in de praktijk en waar mogelijk worden experts en vakmensen uitgenodigd.