tremco illbruck winnaar 2015 in afdichtingsmaterialenbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20150908 -- tremco illbruck is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de afdichtingsmaterialenbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘tremco illbruck geldt als een van de leidende bedrijven in de branche. Zij is continu bezig haar producten en diensten verder te verbeteren en investeert volop in de modernste apparatuur en techniek.’

tremco illbruck biedt afdichtingsmaterialen in allerlei soorten en maten en heeft op dat gebied inmiddels een uitstekende reputatie opgebouwd. Het bedrijf wordt algemeen als een van de leidende bedrijven in de branche gezien en weet haar grote kennis van afdichtingen uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.  De Nominatiecommissie ziet in tremco illbruck een vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen haar markt.

Innovatie als targetpunt

De jury prijst met name haar vermogen om totaaloplossingen voor aansluitingsvraagstukken te bieden, waar veel concurrenten dat maar op deelgebieden kunnen. De rode draad in haar succes is innovatie, wat zelfs als targetpunt in de groeistrategie is benoemd. Een goed voorbeeld hiervan is de SC900-reeks van Nullifire, die een baanbrekende hybride-technologie in zich heeft. Een tweede onderscheidende factor is (re)branding, waar de afgelopen jaren met veel succes aan is gewerkt en die heeft geleid tot een reductie van het grote assortiment tot een corporate brand met vier toepassingsbrands, te weten illbruck, tremco, Nullifire en Pactan. ‘De onderneming wordt gedragen door enthousiaste medewerkers, een bevlogen management en zeer tevreden opdrachtgevers. tremco illbruck hanteert een heldere filosofie en een duidelijke visie, missie en strategie. Daarom is zij een topper in haar branche en met recht een winnaar!’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Het bedrijf is opgericht in 1974 en wordt later onderdeel van het al sinds de jaren vijftig bestaande Duitse bedrijf Illbruck, dat in 2005 is overgenomen door het aan de NYSE genoteerde concern RPM International Inc. In datzelfde jaar is het Duitse Illbruck gefuseerd met het Amerikaanse bedrijf Tremco en ontstaat tremco illbruck, met inmiddels circa 1100 medewerkers in 25 landen. Het hoofdkantoor voor de Benelux is gevestigd in Arkel en de productielocatie vormt tevens een van de zes Centres of Excellence in Europa. 

tremco illbruck valt op bij de Nominatiecommissie door de uitstekende reputatie die zij in de branche heeft. ‘In een markt die continu in beweging is, weet zij uitstekend te anticiperen op de laatste trends en is zij haar concurrenten vaak een slag voor.’

Meer informatie: http://www.tremco-illbruck.com/nl_NL/home

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

 De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.