Oproep: leden gezocht voor de regionale Wmo-Klankbordgroep voor en d..


De regionale Wmo-Klankbordgroep voor en door mensen met een verstandelijke beperking zoekt leden uit Hardinxveld-Giessendam.

De Wmo gaat over meedoen in de samenleving. En de regionale Wmo-klankbordgroep doet ook mee, door mee te denken met de gemeenten. Deze Klankbordgroep is voor en door mensen met een verstandelijke beperking in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV). We geven signalen aan de gemeenten over de
ervaringen van clienten rond de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Op 5 juni jl. hebben we een feestelijke start gemaakt, samen met staatssecretaris Klijnsma. En nu gaan we echt aan de slag.

Leden gezocht

We zijn inmiddels met 9 leden. We zoeken nog nieuwe leden uit Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Zederik. Je kan lid van de klankbordgroep worden als je:

* zelf een lichte verstandelijke beperking hebt en
* hulp of ondersteuning krijgt vanuit de Wmo

Wat doet de Klankbordgroep?

De Klankbordgroep vergadert ongeveer 1 keer in de 2 maanden. We gaan nog themabijeenkomsten houden om ervaringen te horen. De eerste themabijeenkomst is op donderdagavond 19 november aanstaande. Lijkt het je leuk om mee te gaan doen in de Wmo-Klankbordgroep of wil je eerst meer weten? Meld je
dan aan bij Judith Broerse, coach van de Klankbordgroep. E-mail: info@zorgbelang-zuidholland.nl , telefoon: 088-9294000. De leden krijgen een vrijwilligersvergoeding.