Zicht op compensatie afkoopsom kleine pensioenen?


woensdag, 09 september 2015

Zicht op compensatie afkoopsom kleine pensioenen? Durft staatssecretaris Jetta Klijnsma de afkoopsom voor kleine pensioenen te compenseren, die in mindering is gebracht op de partnertoeslag? De Unie KBO vindt het hoog tijd dat de compensatie gaat gelden voor iedereen.

Directeur Manon Vanderkaa: "Zeker nu veel ouderen met een kleine beurs er in 2016 weer in koopkracht op achteruit dreigen te gaan."

Wat is er precies aan de hand?

Op 1 januari 2013 ging de AOW-leeftijd omhoog. Ouderen die na 1 januari 2013 een afkoopsom hebben gekregen, hebben dus nog geen AOW. Een aantal ouderen ontving een AOW-partnertoeslag. De afkoopsom werd vervolgens in mindering gebracht op die toeslag. Een financiele tegenvaller. Veel ouderen
wisten niet dat de afkoopsom in mindering kwam op hun AOW-partnertoeslag.

Compensatie voor iedereen!

Ouderen die bezwaar maakten tegen de mindering, krijgen nu compensatie. De anderen niet. De meeste ouderen zijn niet in verweer gekomen, omdat ze niet bekend waren met de mogelijkheid. "De Unie KBO wil dat er compensatie komt voor alle gepensioneerden in deze situatie", zegt Manon Vanderkaa.
Tot nu toe bleef staatssecretaris Klijnsma doof voor onze protesten, en ook voor die van Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) en anderen. Gezamenlijk blijven we onvermoeibaar optrekken om de onrechtvaardigheid recht te trekken. En om alle ouderen in diezelfde situatie financieel te compenseren.

Tweeten
Bookmark and Share