Nieuw: Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking


Deadline indienen aanvraag 18 oktober 2015
Ik ben fan

Met de nieuwe Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking steunt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek projecten die de nieuwsvoorziening in de regio verbeteren. Naast uitgevers, omroepen en hyperlocals, richt de regeling zich ook op opleidingen journalistiek en media en start-ups van
binnen en buiten de sector.

* Tag personen
[USEMAP]

Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking

De Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking faciliteert bestaande en nieuwe vormen van journalistieke samenwerking in de regio. Aanvragers staat het vrij om zelf de vorm en inhoud van het samenwerkingsverband en de projecten daarbinnen te bepalen, mits het bijdraagt aan de versterking
van de lokale en / of regionale journalistiek. De samenwerking moet resulteren in nieuwe producten, diensten, werkwijzen en / of bedrijfsmodellen die ertoe leiden dat journalistieke functies in de regio beter worden ingevuld.

Versterken door kruisbestuiving

Bij de journalistieke samenwerking moeten tenminste twee partijen betrokken zijn die, door middel van kruisbestuiving, de lokale en / of regionale journalistiek gaan versterken. Daarnaast wordt er bij de beoordeling van de ingediende aanvragen gekeken naar de eventuele samenwerking met
opleidingen (worden er leerwerkplekken voor journalistieke en media-opleidingen gecreeerd) en start-ups (wordt er samenwerking gezocht met inventieve start-ups op het gebied van journalistiek, cultuur, techniek of media).

Pilot & subsidiebedrag

Eind 2015 wordt gestart met het eerste samenwerkingsverband, dat zal fungeren als pilotproject. De ervaringen, opgedaan met deze pilot, zullen richtinggevend zijn voor de voortzetting van de regeling.

Per project geldt een subsidieplafond van EUR 450.000,-. De subsidie wordt verstrekt op basis van maatwerk, rekening houdend met de behoeftes per regio en per samenwerkingsverband. Er geldt een maximum van EUR 150.000,- subsidie per projectjaar, voor maximaal drie jaar.

Indienen & deadline

Aanvragen voor de Regeling Regionale Journalistieke Samenwerking kunnen worden ingediend van 9 september tot en met 18 oktober 2015.

Klik hier voor meer informatie over de regeling en het indienen van je aanvraag

Bijdragen

[IMG]Pieter Rebel