De polder moet op de schop: Lancering Nieuwe Economische Dialoog


De polder moet op de schop: Lancering Nieuwe Economische Dialoog

Geplaatst op 09 september 2015
In een grote tent op het Haagse Plein bij de Tweede Kamer lanceren De Unie en ONL voor Ondernemers vanmiddag, aan de vooravond van Prinsjesdag, de 'Nieuwe Economische Dialoog'. Die moet resulteren in een poldermodel 2.0. De lancering valt samen met de grote Nationale Ondernemersdag die door
ONL voor Ondernemers wordt georganiseerd. Op donderdag 10 september zal ONL een schaduwbegroting presenteren die in ontvangst wordt genomen door Minister Dijsselbloem.

De oprichting van de Nieuwe Economische Dialoog is hard nodig om de groei barrieres in Nederland te doorbreken. De Nederlandse arbeidsmarkt staat immers voor grote uitdagingen. Uitdagingen die vragen om creatieve oplossingen en hervormingen, die zowel betrekking hebben op de wijze waarop wij
werk vormgeven als op de wijze waarop wij met elkaar hierover de dialoog aangaan. Vanuit die overtuiging is de Nieuwe Economische Dialoog opgericht.

De komende maanden organiseert de Nieuwe Economische Dialoog in het hele land bijeenkomsten om input te krijgen van werknemers, ondernemers, bedrijven, zzp'ers, jongeren. Daarna volgt een voorstel voor vernieuwing.