Realisatieovereenkomst Stadswal Heukelum


Op dinsdag 8 september hebben de gemeente Lingewaal en de stichting Stadswal Heukelum de realisatieovereenkomst voor de Stadswal in Heukelum getekend.

In november 2013 is een burgerinitiatief ontstaan om de stadswal in Heukelum terug te brengen. Na een periode van voorbereiden, is het nu zover om de realisatieovereenkomst te tekenen. Namens de stichting tekende voorzitter Dick van Dijk en namens de gemeente wethouder Ed van Sambeek. Er zijn
prijsafspraken gemaakt met leveranciers en er is een sluitende begroting opgesteld. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de technische en financiele verplichtingen tussen de beide partijen.

Uniek participatieproject

"Om de bouw van de stadswal mogelijk te maken, heeft een aantal inwoners de stichting Stadswal Heukelum opgericht. Het is een uniek participatieproject te noemen. De stadswal zou er niet komen zonder de inzet van vele vrijwilligers, zowel inwoners als lokale aannemers. De benodigde materialen
worden gefinancierd uit bijdragen van de gemeente en Waterschap Rivierenland. In het project is ook extra waterberging opgenomen om wateroverlast tijdens extreme neerslag te voorkomen," aldus wethouder Van Sambeek.

Het streven van de stichting is om begin oktober te starten met de werkzaamheden. De totale bouwtijd zal waarschijnlijk 1,5 jaar bedragen.