Donderdag in `Bureau Rijnmond'


Donderdag in `Bureau Rijnmond'

Laatste update:
09-09-2015 | 13:16

Rotterdam - In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. In aflevering 26 vragen zij de hulp van de kijkers bij de volgende zaken:

Overval op supermarkt

Op vrijdag 13 maart jl is een supermarkt aan het Scheldeplein in Alblasserdam overvallen. Om ongeveer 20.30 uur verliet een klant de winkel. Op dat moment kwam een man met een bivakmuts de winkel binnenlopen. Hij toonde een vuurwapen en richtte dat op de kassamedewerker. Die opende de kassa en
de overvaller graaide het geld er uit.

Pinnen met gestolen pas

Een 88-jarige Rotterdamse werd in april van dit jaar het slachtoffer van de diefstal van haar pinpas. Uit onderzoek bleek dat op diverse plekken met de pinpas is gepind. Dat gebeurde in Nijmegen en in Rotterdam. Door deze transacties staat de verdachte op beeld.

Ook bij een bedrijf in Numansdorp is een pinpas gestolen. Dat was in juli van dit jaar. Tussen 9- en 16 juli van dit jaar is er oneigenlijk gebruik gemaakt van de pas. Er werd in totaal 3000 euro opgenomen.

Sieraden

De politie heeft 19 mei 2015 na een woninginbraak in Dinteloord op heterdaad drie mannen zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. In het huis en de auto van de verdachten zijn diverse goederen aangetroffen waaronder sieraden, kettingen en horloges. De politie zoekt de eigenaren van
deze sieraden.

Straatroof

In de nacht van 31 mei op 1 juni jl zijn bij het busstation aan de Burg de Raadtsingel in Dordrecht, twee jongens beroofd van hun geld. De twee vrienden zaten op een bankje toen zij werden aangesproken door twee jonge mannen. Die gingen ook op het bankje zitten en vroegen om geld. Een van de
vrienden voelde zich geintimideerd en pakte zijn portemonnee. Op dat moment werd er geld uit zijn portemonnee weggegrist door beide verdachten. Er zijn signalementen van de twee verdachten en camersbeelden.



`Bureau Rijnmond' is donderdagmiddag rond half zes te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.