GS Zuid-Holland: verbreed Wippolderlaan


Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben hun voorkeur uitgesproken over de manier waarop de Wippolderlaan (Wateringen) wordt verbreed en aangepast. Deze keuze leggen ze voor aan Provinciale Staten, die hierover dit najaar een beslissing nemen.

De N211 is met de huidige 71.000 motorvoertuigen per dag de drukste provinciale weg van Zuid-Holland. Dit leidt tot verkeershinder en onveilige situaties op de Wippolderlaan, een onderdeel van de N211. Bovendien wordt de komende jaren een forse verkeersgroei verwacht.

In 2012 was al besloten om de Wipppolderlaan te verbreden naar 2x3 rijstroken, en om 2 ongelijkvloerse kruisingen aan te leggen, bij de N222 Veilingroute/Wateringveldseweg en bij de Laan van Wateringse Veld. Hoe die kruisingen er precies uit komen te zien, was nog niet beslist. GS maken daarin
nu een keuze. Zo wordt voorgesteld om de N211 met een viaduct over de N222 te laten lopen; de kruisende N222 blijft dan op maaiveldhoogte.

De kosten voor dit project worden begroot op ruim 42 miljoen euro. Afhankelijk van de snelheid van grondverwerving en de doorlooptijd van ruimtelijke procedures zal het project tussen 2020 en 2022 gereed zijn.