Vervolg berichtgeving over nieuwe regels huwelijksaangifte


Vanaf 1 september 2015 is er een wetswijziging met betrekking tot de ondertrouw. Vanaf dat moment doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u een melding (persoonlijk of schriftelijk) van uw voorgenomen huwelijk. De akte van huwelijksaangifte
vervalt hiermee, daarvoor in de plaats komt een meldingsformulier. Dit formulier kunt u printen vanuit het product Huwelijk.
Het formulier kunt u na invulling en ondertekening per mail: info@edam-volendam.nl of per post verzenden naar: gemeente Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AB Volendam.
Een kopie van het identiteitsbewijs van beide partners moet bij het formulier gevoegd worden!

Melding bij trouwgemeente

U doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen.

Wanneer

Net als de ondertrouw, moet de melding minstens 2 weken en maximaal 1 jaar voor de trouw- of geregistreerd partnerschapsdatum gedaan zijn. Wacht u na de melding langer dan 1 jaar met trouwen of geregistreerd partnerschap? Dan moet u opnieuw melding van uw voornemen doen. Doe de melding dus
niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat!

Andere nationaliteit

Bent u in het buitenland geboren, heeft u in het buitenland gewoond en/of bezit u niet de Nederlandse nationaliteit? Neem dan contact op met de sectie Burgerzaken van de gemeente Edam-Volendam via 0299-398398.