Hoensbroek: politiebureau ontruimd door granaten


Hoensbroek: politiebureau ontruimd door granaten

Laatste update:
10-09-2015 | 15:04

Hoensbroek - Het politiebureau aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek is donderdag ontruimd nadat een man twee steelgranaten heeft afgeleverd in het bureau. De man had deze gevonden en bracht deze naar de politie.

Medewerkers van de politie die donderdagmiddag rond 14.15 uur aan het werk waren in het bureau moesten het pand verlaten. Het pand betreft het oude politiebureau in Hoensbroek, waar momenteel enkele ondersteunende diensten zijn ondergebracht. Het politiebureau heeft geen publieke functie meer.

Nadat de man de granaten had afgegeven werd de Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld. De verwachting is dat de EOD donderdag rond 16.00 uur zal arriveren en de granaten voor vernietiging zal meenemen.

Veiligheid
Mensen die een granaat vinden, worden voor hun eigen veiligheid maar ook voor de veiligheid van anderen verzocht om het explosief te laten liggen en direct de politie in kennis te stellen. Het vervoeren van een granaat is niet zonder risico. Bij de politie werken experts die ter plaatse kunnen
bepalen waar het om gaat en of de hulp van de EOD moet worden ingeschakeld.