SamenLoop voor Hoop in beeld


10-09-2015 In de collecteweek van KWF Kankerbestrijding ontving burgemeester Goldschmeding het eerste exemplaar van de dvd over de SamenLoop voor Hoop in Stede Broec.
Initiatiefnemer en organisator van de SamenLoop, Nathalie van Haasteren, reikte dinsdag 8 september de dvd uit aan de burgemeester.

SamenLoop voor kankerbestrijding

SamenLoop voor Hoop is het 24-uurswandelevenement ten bate van KWF Kankerbestrijding dat fondsenwerving en de sociale aspecten van kanker met elkaar combineert. De KWF collecteweek, die deze week wordt gehouden van 7 tot en met 12 september, is een mooie gelegenheid om nog eens stil te staan
bij de succesvolle SamenLoop voor Hoop die plaatsvond op 20 en 21 juni in het Streekbos in Stede Broec.

Dvd

Gedurende het evenement heeft Willem Bolderman van Fotoclub Enkhuizen de Streek kosteloos een dvd gemaakt met prachtige filmbeelden van de SamenLoop. Geinteresseerden kunnen het evenement herbeleven door de dvd te bekijken. Deze is te bestellen voor 10 euro via dvdsamenloopvoorhoop@gmail.com.

Ruim 800 deelnemers

Burgemeester Goldschmeding verrichtte de opening van de SamenLoop in juni. In totaal 820 deelnemers liepen in wisseldiensten samen 24 uur lang door het Streekbos als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Allen met als doel `Samen sta je sterk en samen ga je de strijd aan'. Voor
deelnemers en toeschouwers was het een indrukwekkend en ontroerend moment waar iedereen geweldige herinneringen aan heeft.

Groot succes

De bijzondere sfeer, het saamhorigheidsgevoel en een opbrengst van 103.000 euro maakten de SamenLoop voor Hoop tot een groot succes. Volgens het KWF heeft de SamenLoop in Stede Broec een van de hoogste opbrengsten per deelnemer opgeleverd.

Plannen voor nieuwe SamenLoop

Nathalie van Haasteren heeft alweer het initiatief genomen voor een vervolg in 2017. Volgens burgemeester Marian Goldschmeding was het dit jaar een enorm succes waar nog veel over is nagesproken. Zij juicht het initiatief voor een nieuwe SamenLoop voor Hoop van harte toe.