Spannende verhalen op Voorlees Festival Overvecht

Persbericht 07-09-2015

Spannende verhalen op Voorlees Festival Overvecht

Echt Overvecht en diverse partners uit de wijk slaan de handen ineen voor het Voorlees Festival. Zondag 13 september wordt Park De Watertoren omgetoverd tot een waar voorleesparadijs. Een middag vol leesvermaak voor het hele gezin met muziek, een taalmarkt, lekkere hapjes en met als eregast Tjibbe Veldkamp, schrijver van populaire kinderboeken als Agent en Boef!

Op het Voorlees Festival staat Park De Watertoren volledig in het teken van avontuurlijke en sprookjesachtige verhalen. Tjibbe Veldkamp leest voor uit een van zijn spannende boeken, waarna de voorleesmiddag van start gaat. Op tientallen kleden vertellen enthousiaste vrijwilligers verhalen aan jong en oud. De voorleeskleden zijn ingedeeld op leeftijd, van baby tot groep 8. De middag wordt muzikaal begeleid door Kay Krijnen en zijn band. Naast de verhalenvertellers is er een taalmarkt met kraampjes met informatie over cursussen, trainingen en andere activiteiten in Overvecht die betrekking hebben op taal. Volop inspiratie door organisaties als Taal Doet Meer, Bibliotheek Overvecht, de Vrijwilligerscentrale, Humanitas en nog veel meer. Bezoek de interactieve voorleeshoek speciaal voor moeders, de huiskamer van de Grannies of luister samen met je baby of peuter naar de mooie verhalen. Jong en oud, voorlezer en luisteraar, iedereen is welkom deze dag.

Het festival start om 13:30 uur. De kinderen ontvangen op het Voorlees Festival een stempelkaart en kunnen aansluiten bij vier voorleesrondes. Met een volle stempelkaart maak je kans op mooie prijzen, speciaal uitgereikt door onze wijkwethouder Jeroen Kreijkamp. De eerste voorleesronde begint 13:30 uur, wees op tijd en mis niks. Kom samen naar de voorleesmiddag en ervaar hoe leuk taal en lezen kan zijn!

Het Voorlees Festival is een initiatief van Echt Overvecht. Samen met diverse partners uit de wijk en ruim 60 vrijwilligers organiseren zij het Voorlees Festival. Het festival heeft als doel de taligheid in de wijk te stimuleren. Het vormt een podium voor organisaties en initiatieven uit Overvecht die betrekking hebben op taal. Samen laten we zien dat plezier en taal hand in hand gaan. Overvecht is volop in beweging!

Datum: zondag 13 september 2015

Tijd: 13:30 tot 15:30 uur

Locatie: Park De Watertoren, aan de Normadreef tegenover de Pouwer College