Handhavers in nieuw uniform op straat


* 14 september 2015

In de loop van 2015 krijgen alle handhavers in Haarlem een nieuw, landelijk uniform uitgereikt. De parkeerhandhavers hebben de primeur. Zij werken vanaf vandaag al in hun nieuwe tenue. Het nieuwe uniform verhoogt de herkenbaarheid van de handhavers op straat en straalt bovendien meer gezag
uit. Het uniform is in 2014 door de minister van Veiligheid en Justitie, samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, gepresenteerd.

nieuw uniform handhavers

De gemeente Haarlem zet handhavers in om, samen met politie, de leefbaarheid en veiligheid van de stad te waarborgen. Gemeenten zijn (nog) vrij om te bepalen hoe hun uniform eruit ziet. Het verschil in gemeentelijke uniformen komt de herkenbaarheid van handhavers niet ten goede. Daarom heeft
Haarlem besloten om het landelijke uniform te gebruiken. Hoewel dit nieuwe uniform (nog) niet verplicht is, zien veel gemeenten het `uniformeren' van het uniform wel zitten.

De parkeerhandhavers zullen als eerste in het nieuwe uniform de straat op gaan. De integrale handhavers volgen later dit jaar.