Doorontwikkeling Maasplassen(15-09-2015)


RSS

Op uitnodiging van wethouder Johan Lalieu vond op 2 september jl. een werkbezoek aan de Maasplassen plaats door gedeputeerde Eric Geurts van de provincie Limburg, wethouders Waaijen en Fick van de gemeente Roermond en een delegatie van ambtelijke experts.

Op Kasteelhoeve Grote Hegge zijn door projectontwikkelaar Arcus Zuid de vorderingen van het grootschalige project Maasboulevard Thorn toegelicht. Daarna heeft de delegatie op een Linssen Yacht van Aqua Libra diverse projecten in de gemeenten Maasgouw en Roermond vanaf het water bekeken.

De bestuurders hebben afgesproken dat provincie Limburg, gemeente Maasgouw en gemeente Roermond samen de schouders gaan zetten onder de doorontwikkeling van de Maasplassen. Belangrijkste prioriteit is het stimuleren en faciliteren van initiatiefnemers met goede plannen in het gebied.
Aanknopingspunt daarvoor vormt het provinciaal actieplan "Waterrecreatie" dat wordt ontwikkeld als vervolg op het Nautisch Programma voor de Maasplassen.

De gemeente is met enkele ondernemers in overleg gegaan over investeringsplannen die kunnen bijdragen aan de doorontwikkeling van de Maasplassen. Daarbij wordt ook besproken in hoeverre deze plannen kunnen aansluiten bij het provinciale actieplan "Waterrecreatie".

Als u een goed en vernieuwend plan heeft voor het benutten van de potenties van het Maasplassengebied gaan wij daarover graag in gesprek. U kunt daarover contact opnemen met Roger Huntjens, strategisch procesmanager van de gemeente, via r.huntjens@gemeentemaasgouw.nl of 0475-852500.