Auto verhuren aan je buren


Staat uw auto een groot deel van de week stil voor de deur? Heeft u er weleens aan gedacht om uw auto te verhuren aan iemand uit de buurt? Door de opkomst van online autodeel-organisaties neemt autodelen sterk toe in Nederland. Wie wordt de eerste autodeler in Eersel?

Financieel aantrekkelijk

Auto's zijn duur en staan veruit het grootste deel van hun leven stil. Door de auto te delen kunt u een leuk zakcentje verdienen. Zo zorgen we voor schonere lucht in de wijk, gaan we bewuster leven en leren we ook nog eens mensen in onze buurt kennen.

Hoe werkt auto delen met anderen?

Als u zelf een eigen auto heeft en deze wel af en toe wilt verhuren aan anderen, dan kan dat via websites van organisaties, zoals SnappCar (snappcar.nl) en MyWheels (mywheels.nl) Lid worden is gratis. Een aantal belangrijke praktische zaken rond verzekeren en betalen zijn via het platform goed
geregeld. De verhuurder blijft de baas over de eigen auto en kan zelf vraagprijs en de beschikbaarheid bepalen.

Samen met vrienden of bekenden een auto delen

Zelf samen met vrienden of bekenden een auto delen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Als u hiervoor kiest, is het belangrijk om goede afspraken te maken over gebruik, verdeling van kosten en de verzekering. Informatie over samen een auto gebruiken vindt u bij de Vereniging voor Gedeeld
Autogebruik (www.deelauto.nl). Ook kunt u via de organisatie WeGo een systeem afnemen waarbij een kastje wordt geplaatst waardoor de auto eenvoudig is te gebruiken door alle deelnemers.

Wie wordt de eerste autodeler in Eersel en wint de prijs?

Op dit moment zijn geen deelauto's beschikbaar in Eersel. Zorgt u er samen met de gemeente voor dat er deelauto's komen? Bied dan uw auto voor verhuur aan en wordt de eerste deelauto in Eersel. We geven een prijs weg aan de eerste aanmelding!

Ook zijn er bedrijven die deelauto's aanbieden, zoals Greenwheels en ConnectCar. Zij plaatsen een auto in een gemeente als er voldoende vraag naar is. Zou u wel zo'n auto willen gebruiken? Kijk op http://www.greenwheels.nl/ of http://www.connectcar.nl/ voor de voorwaarden.

Onderzoek laat zien dat deelauto's niet alleen bijdragen aan minder auto's in de straat, maar ook aan minder autokilometers doordat mensen bewuster omgaan met autogebruik. Zo komt een Energieneutraal Eersel weer een stapje dichterbij. Kijk voor meer informatie op www.eersel.nl/energieloket.