Verkeerslichten op rotonde de Nieuwe Poort


15 september 2015Vanaf maandag 14 september 2015 worden er voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van verkeerslichten voor fiets- en voetgangers bij de aansluiting Amsterdamseweg op rotonde de Nieuwe Poort.

De verkeerslichten moeten over twee weken in werking zijn. De maatregel is de laatste in een rij van maatregelen die de gemeente dit jaar heeft genomen om de doorstroming en verkeersveiligheid op de rotonde te verbeteren.

De verkeerslichten voor fiets- en voetgangers worden, via een detectielus, geactiveerd door wachtend autoverkeer op de Amsterdamseweg. Fiets- en voetgangers moeten dan tijdelijk voor een rood licht wachten zodat het autoverkeer makkelijker de rotonde kan oprijden. Als de verkeerslichten niet
werken, dan geldt de normale voorrangssituatie.

Overige maatregelen die de gemeente heeft genomen om de verkeersveiligheid op de Nieuwe Poort te verbeteren zijn het plaatsen van voorsorteervakken op de rotonde, het opnieuw aanbrengen van wegmarkering waar deze was versleten en het doseren van autoverkeer bij het kruispunt
Amsterdamseweg/Brabantsestraat. De maatregelen worden de komende maanden verder gemonitord. De gemeente bekijkt nog de mogelijkheden voor maatregelen op de lange termijn.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email