NK judo senioren naar Almere


15 september 2015

NK judo senioren naar Almere

[IMG]

Gemeente Almere en de Judo Bond Nederland zijn een meerjarige samenwerking overeengekomen voor de organisatie van de NK judo voor senioren. In de kalenderjaren 2016-2018 strijden de beste Nederlandse judoka's in het Topsportcentrum Almere om de Nederlandse titel.

"We zijn trots de reeds bestaande samenwerking met Almere verder uit te breiden", licht Willem Jan Stegeman, voorzitter van de judobond, de keuze toe. "Naast de NK judo ondersteunt Almere ook al enkele jaren de NK jiujitsu en was het in juni nog gastheer van de EK jiujitsu voor senioren. Het
Topsportcentrum Almere is een prachtige locatie met uitstekende faciliteiten voor sporters, publiek en organisatie. Het biedt de judobond tevens mogelijkheden om van de NK judo voor senioren een meer omvangrijk toernooi te maken, met een duidelijke koppeling tussen breedte- en topsport."

Rene Peeters, wethouder sport: "Wij zijn heel blij met de keuze van de judobond. Het NK judo past heel goed bij het Topsportcentrum Almere waar met grote regelmaat budosporten te zien zijn. Het evenement sluit aan bij de trend die we al langer waarnemen in Almere, waar veel budosporten worden
beoefend, zoals judo, jiujitsu, karate, taekwondo en kickboksen. Het NK judo is van harte welkom in Almere."

De eerste editie van de NK judo in Almere staat gepland voor 1 en 2 oktober 2016. In 2017 vinden de Nederlandse kampioenschappen plaats op 30 september en 1 oktober, in 2018 op 29 en 30 september.