Monumentenprijs 2015 naar Villa Elise


Gepubliceerd op: 15 september 2015, Laatst bewerkt op: 15 september 2015

Elk jaar wordt met de opening van Open Monumentendag de Rijswijkse Monumentenprijs uitgereikt. Dit jaar kreeg de familie Rijkels van Villa Elise aan het Julialaantje de prijs.

De familie Rijkels ontvangt Monumentenprijs uit handen van wethouder Marloes Borsboom (m)De familie Rijkels ontvangt Monumentenprijs uit handen van wethouder Marloes Borsboom (m) Zij ontvangen deze prijs voor de manier waarop zij met groot enthousiasme en een bovengemiddeld aandacht voor
detail de schitterende villa hebben gerestaureerd. Zo werden op basis van historische foto's verdwenen ornamenten gereconstrueerd en weer op de originele plek teruggezet. Een aanpak die namens de jury een monumentenprijs waardig is.

Villa EliseVilla Elise

Historische Vereniging

De Monumentenprijs is bedoeld voor particulieren of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor het behoud of de presentatie van het Rijswijkse cultureel erfgoed. Vorig jaar ging de prijs naar de Historische Vereniging Rijswijk voor hun inspanningen om het beschadigde
tegeltableau van het voormalige postkantoor aan de Herenstraat terug te brengen. Daarnaast kwamen zij in aanmerking voor de prijs voor de manier waarop ze het cultureel erfgoed in de gemeente op een publieksvriendelijke manier toegankelijk maken voor geinteresseerden.

* Deel Monumentenprijs 2015 naar Villa Elise op Facebook
* Twitter