Afsluiting noordzijde rotonde Florasingel en nachtelijke werkzaamheden


14 september 2015 - Nieuwsartikel

Vanaf 16 oktober a.s. is de noordzijde van de rotonde bij de Florasingel afgesloten en kan het autoverkeer een jaar lang niet meer afslaan vanaf de provinciale weg N506 richting de Florasingel/Zuiderdijk en vanaf de Florasingel/Zuiderdijk richting de N506.

Heijmans werkt vanaf oktober gedurende een jaar aan de opwaardering van de rotonde. Het eerste halfjaar wordt er aan de noordzijde gewerkt, het tweede aan de zuidzijde. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden de huidige fietsroutes blijven volgen.

Situatie bij rotonde Florasingel

Situatie bij rotonde Florasingel



Alternatieve route

Verkeer vanaf Stede Broec richting Enkhuizen of Hoorn wordt omgeleid via de Raadhuislaan of via de Florasingel-Oostergouw-Westerbuurt. Verkeer vanaf de provinciale weg N506 richting Bovenkarspel, Overbeek en Stede Broec wordt omgeleid via de Raadhuislaan. Ter plaatse worden deze
omleidingsroutes met verkeersborden aangegeven. Zie voor de alternatieve route ook bijgevoegde kaart.

Toekomstige situatie

De rotonde Florasingel wordt een tweebaans rotonde. Het verkeer stroomt dan beter door. Fietsers steken straks via een fietsbrug over van het fietspad ten zuiden van de Hout naar de Florasingel.

U kunt zich een beeld vormen van de eindsituatie op onze website www.n23westfrisiaweg.nl. Onder het kopje Trace, gaat u naar de pagina Stede Broec en vervolgens naar Florasingel.

Nachtwerkzaamheden

Van 28 september tot 1 oktober en in de nacht van 15 op 16 oktober vinden er nachtwerkzaamheden plaats aan de zuidzijde van de provinciale weg N506, ter hoogte van de rotonde Florasingel. Heijmans legt dan een nieuw fietspad aan, dat iets zuidelijker dan het huidige fietspad komt te liggen De
werkzaamheden in de nacht bestaan onder andere uit graafwerkzaamheden, het aanbrengen van verharding en asfalteren. Op 1 oktober gaat het fietsverkeer over het nieuwe fietspad aan de zuidzijde van de N506, fietsers kunnen daarom tijdens de werkzaamheden de huidige fietsroutes blijven volgen.
In de laatste nacht (15 oktober) worden markeringen aangebracht en wordt de tijdelijke situatie opengesteld.

Heijmans werkt in de nacht zodat het verkeer overdag zo min mogelijk wordt gehinderd. U zult wellicht wat van de nachtwerkzaamheden horen, maar wij proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Bus

De bushalte aan de Florasingel wordt vanwege de afsluiting tijdelijk verplaatst. De tijdelijke halte komt de andere kant van de noordelijke rotonde aan de Florasingel.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel