Voorstellenbrieven uitgewisseld bij ABN AMRO | CNV Dienstenbond


Op 14 september jl. hebben bank en bonden de voorstellen voor de cao en het sociaal plan 2016 uitgewisseld. Op 22 september gaan de onderhandelingen van start.

Uitkomsten CNV cao enquete

Al voor de zomer hebben wij onze leden gevraagd wat zij belangrijk vinden voor de komende onderhandelingen. De uitkomsten van deze enquete hebben de basis voor de CNV voorstellenbrief gebruikt. Hieronder de belangrijkste CNV voorstellen op een rij:

* Wij vragen een loonverhoging van 3%
* Wij willen meer inzet op inzetbaarheid en ontwikkeling o.a. door het verhogen en niet meer laten vervallen van het DI budget. Maar ook door hiervoor meer werktijd beschikbaar te stellen.
* Wij willen het sociaal plan bespreken en er ook zaken aan wijzigingen maar de kern van het plan met de begeleiding van werk naar werk en de hoogte van de beeindigingsvergoeding blijven voor ons wel een belangrijk uitgangspunt.

Download de voorstellenbrief op onze ABN AMRO-pagina

Voorstellenbrief ABN AMRO

Natuurlijk heeft ook de bank een voorstellenbrief geschreven. De voorstellen van de bank zien ook op het thema inzetbaarheid, dus daar vinden we elkaar. De bank stelt echter wel de belangrijke grondwaarden van het huidige sociaal plan ter discussie. We zullen dus moeten gaan zien hoe we hier
met elkaar uit gaan komen.

Download de voorstellenbrief op onze ABN AMRO-pagina

Cao data:

* 22 september 2015
* 7 oktober 2015
* 14 en 15 oktober 2015
* 11 november 2015
* 8 en 9 december 2015

Op de hoogte blijven

Natuurlijk houdt CNV u op de hoogte van de onderhandelingen door regelmatige info's over de voortgang. Hopelijk kunnen we snel een goed resultaat melden!

Meer weten?

Kijk op onze speciale CNV facebook pagina: Wij van ABN AMRO, voor meer informatie over de maand van de vakbond, maar ook over het gratis lidmaatschap, en actuele vakbondsonderwerpen. Voor vragen kunt je natuurlijk ook altijd contact opnemen met cao onderhandelaar Sandra Hendriks,
s.hendriks@cnvdibo.nl, 023-5670684.

Terug