Gemeente Harlingen start met de Afvalapp van Omrin


De gemeente Harlingen start vanaf 2016 met de afvalapp van Omrin. Deze digitale afvalkalender geeft precies aan wanneer welke container bij de weg moet staan. De papieren afvalkalender blijft op aanvraag en gratis beschikbaar.

De afvalapp

Steeds meer mensen hebben de beschikking over een mobiele telefoon of tablet waar via zij altijd actuele informatie kunnen vinden of zaken kunnen regelen. Omrin heeft sinds enkele jaren haar afvalkalender gedigitaliseerd in een app. Bewoners kunnen de app downloaden en zijn zo altijd op de
hoogte wanneer de container bij de weg moet staan. Ook ontvangen gebruikers van de app automatisch een herinnering hiervan.

Naast de afvalkalender bevat de afvalapp ook een plattegrond met daarop aangegeven de locaties van bijvoorbeeld de glasbak en papiercontainer.

De afvalapp is vanaf het najaar voor de gemeente Harlingen beschikbaar.

Papieren afvalkalender blijft bestaan

Niet iedereen heeft een mobiele telefoon of tablet en niet iedereen wil werken met een digitale app. De papieren afvalkalender blijft dan ook op aanvraag gratis beschikbaar. Wanneer u een computer met internet thuis heeft staan, kunt u de afvalkalender ook zelf downloaden via www.omrin.nl.

Wilt u graag een papieren afvalkalender ontvangen?

Neem dan uiterlijk 20 oktober 2015 contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente Harlingen via telefoonnummer 14 0517. De papieren afvalkalender wordt vervolgens in december aan u verzonden.