De buurtsportcoach: kom in beweging!


dinsdag, 15 september 2015

Vanaf zaterdag 19 september heeft iedereen in Nieuwegein een eigen buurtsportcoach. Wethouder Hans Adriani geeft komende zaterdag om 12.00 uur tijdens Lijfstyle 2015 hiervoor de aftrap.

Bij de buurtsportcoach kan iedereen terecht met vragen over bewegen. Ook organiseren zij laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten. Of u nou al beweegt of nog niet, iedereen is welkom. Ga in gesprek met de buurtsportcoach en ontvang vrijblijvend, gratis, advies op maat.

Wie zijn de buurtsportcoaches?

Ieder gebied heeft een eigen buurtsportcoach. In het overzicht ziet u wie uw buurtsportcoaches zijn.

* Galecop
Esther en Geoffrey
* Batau-Noord en -Zuid
Dennis
* Jutphaas en Wijkersloot
Dennis en Jolanda
* Nieuwegein Zuid (Vreeswijk, Hoog-Zandveld en Fokkesteeg)
Sander en Geoffrey
* Web (Stadcentrum, Merwestein en Doorslag)
Christian

De komende weken stellen we iedere week een van de buurtsportcoaches aan u voor. Wie zijn zij, hoe kunnen zij u helpen en hoe kunt u hen bereiken? We beginnen volgende week met Dennis Boele, Buurtsportcoach van Batau Noord en Zuid en Jutphaas, Wijkersloot en Zuilenstein.

Mensen die regelmatig sporten en bewegen zitten over het algemeen lekkerder in hun wel. Ze zijn ook minder ziek en voelen zich meer betrokken bij hun sociale omgeving. Dat is fijn, niet alleen voor henzelf maar ook voor de samenleving. De gemeente Nieuwegein investeert daarom al jarenlang in
goede mogelijkheden om te bewegen en te sporten. Sport ID is gevraagd sport- en beweegactiviteiten te ontwikkelen en uit te voeren in samenwerking met diverse partners in Nieuwegein. Zo helpt zij inwoners op een laagdrempelige manier kennis te maken met sporten en bewegen.

Meer weten? Kijk op www.sportIDnieuwegein.nl, www.facebook.com/SportIDNieuwegein of volg ons via twitter: @SportIDNgein.

buurtsportcoaches

Van links naar rechts: Geoffrey van de Boom, Jolanda ter Haar, Dennis Boele, Sander Tuitel, Christian van der Linge, Eline Cahuzak (Bewegen op recept) en Esther Jansen. Foto: Johan Nebbeling.