Bovenmeesterswoning Rouveen 'Monument van het Jaar'


Bovenmeesterswoning Rouveen 'Monument van het Jaar'RSS

Open Monumentendag, zaterdag 12 september 2015, stond in het teken van Kunst & Ambacht. Bezoekers konden een breed aanbod aan monumenten bezichtigen, met aandacht voor vakmanschap, het (restauratie) ambacht en moderne toepassingen.

In en rond de vele monumenten die gemeente Staphorst rijk is, zijn veel aspecten te vinden van Kunst & Ambacht. Denk aan de notenboom of appelbloesem beschilderingen, de tegeltableaus, de ambachtelijke gebintenconstructies, het rieten dak, de spinde, de dekenkist, het Staphorster stipwerk etc.
Ook schilders, beeldhouwers, musici, theatermakers en andere kunstenaars vertoonden hun kunsten tijdens Open Monumentendag 2015.

De opening van de Open Monumentendag werd verzorgd door wethouder Jaspers Faijer. Dit gebeurde bij de boerderij aan de Gemeenteweg 144 te Staphorst. Hier werd ook de winnaar van de titel `Monument van het Jaar' bekend gemaakt. Dit jaar heeft de vroegere bovenmeesterswoning in het centrum van
Rouveen de titel mogen ontvangen. De huidige eigenaren Jouk en Klaasje Knoll ontvingen de bijbehorende plaquette uit handen van Jouk Huisman, voorzitter van de Monumentenadviesraad gemeente Staphorst.

Jouk en Klaasje Knoll (links) ontvangen de plaquette 'Monument van het Jaar' uit handen van Jouk Huisman, voorzitter van de Monumentenadviesraad gemeente Staphorst. `Monument van het Jaar' is de vroegere bovenmeesterswoning in het centrum van Rouveen.