Bibliotheek Kruiningen gaat verbouwen


[IMG]

De gemeente heeft op 27 januari 2015 een besluit genomen over veranderingen in het bibliotheekbeleid in de komende jaren. Daarom wordt de Bibliotheek in Kruiningen vanaf 21 september 2015 omgebouwd tot een centrale vestiging. Geleidelijk zullen de overige vier vestigingen omgezet worden naar
vier Bieb in de buurt punten (Yerseke, Krabbendijke, Rilland en Hansweert). De bestaande twee Boek je Boek afhaalpunten, in Oostdijk en Waarde, blijven in de huidige vorm.

Op maandag 4 januari 2016 heropent de Bibliotheek Kruiningen op dezelfde locatie, in Bachten Vaete, haar deuren. Het is de bedoeling dat alle veranderingen in Reimerswaal in de loop van 2016 gerealiseerd zijn.

Dienstverlening tijdens sluiting

Leden kunnen tijdens de tijdelijke sluiting voor het lenen en terugbrengen van materialen gebruik maken van andere vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde. De dichtstbijzijnde vestigingen zijn de Bibliotheken in Yerseke, Krabbendijke, Wemeldinge of Kapelle.

Gereserveerde materialen ophalen en inleveren

Gereserveerde materialen kunnen vanaf maandag 21 september 2015 onder openingstijden opgehaald worden in de vestiging Yerseke, Paardenmarkt 8. Niet meer in Kruiningen i.v.m. de verhuizing. U kunt natuurlijk ook een gewenste andere locatie aangeven tijdens het digitaal reserveren van
materialen.

Wat is de Bieb in de buurt?

Geen bibliotheekvestiging zoals wij deze nu kennen, maar een afhaal- en retourvoorziening voor boeken en andere materialen. Deze locaties zijn bedoeld voor mensen die aan de kern gebonden zijn. Deze Bieb in de buurt punten komen in locaties van de Zorggroep Ter Weel. De vorm en omvang worden
afgestemd op de grootte van de klantengroep. Naast de mogelijkheid om boeken te bestellen en op te halen komt er ruimte voor ontmoeting. Zo zal er een leestafel met een krant, tijdschriften en een actuele wisselcollectie aanwezig zijn.
De Bibliotheek blijft voor iedereen bereikbaar.

Wat is een Boek je Boek afhaalpunt?

Een afhaalpunt is kleiner dan een Bieb in de buurt punt en vindt onderdak in een dorpshuis. De dienstverlening is hier echt gericht op het afhalen van gereserveerde titels.

Lidmaatschap

Met een lidmaatschap van de Bibliotheek, kunnen leden, ook buiten openingstijden, gebruik maken (24 uur per dag) van de mogelijkheid om te reserveren uit de gehele landelijke collectie en aangevraagde materialen of e-books te lenen. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of
poezie, leden kunnen nu kiezen uit duizenden e-books. Voor tablet en smartphone, maar ook voor de e-reader. Maak een webaccount aan en begin met lezen!

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekoosterschelde.nl