Man aangehouden voor heling


Man aangehouden voor heling

Laatste update:
15-09-2015 | 14:31

Arnhem - Op maandag 14 september werd een verdachte aangehouden die goederen had verkocht die eerder waren gestolen.

De goederen bleken afkomstig van een eerder gepleegde woninginbraak uit Arnhem in augustus jl.

De politie kwam de zaak op het spoor nadat de goederen waren aangeboden bij een opkoper in Utrecht. Deze opkoper is aangesloten bij het Digitaal Opkopers Register (DOR). Hierdoor kon een 19-jarige verdachte uit Arnhem worden aangehouden.



Opkopers Register

In Nederland moeten handelaren in tweedehands goederen hun ingekochte goederen registeren. Dit heeft als doel heling tegen te gaan. Om het handelaren makkelijker te maken is het Digitaal Opkopers Register (DOR) ontwikkeld. De gegevens in dat register worden geautomatiseerd vergeleken met de
gegevens van gestolen goederen in de politiesystemen. Niet alleen de goederen maar ook de verkopende partij wordt dan geregistreerd.



Stop heling!

Koopt u weleens spullen via internet of op straat? Bedenk dan dat heling strafbaar is. Het kopen van gestolen spullen houdt de criminaliteit in stand. Daarom is het belangrijk dat u controleert of wat u wilt kopen als gestolen geregistreerd staat. Dit kan op de website van StopHeling.nl. U
voert hier het serienummer van het artikel of het kenteken van de auto in en u ziet direct of het geregistreerd staat. Van deze dienst is ook een app verkrijgbaar. Meer informatie hierover vindt u ook op deze website. Via de app kunt u ook direct aangifte doen bij de politie.

2015404352