Wie maakt het origineelste drijvende bootje van afvalmaterialen?


Tekening van drie hoedjes van papier

Zit jij in groep 4 tot en met 8 van een Maassluise basisschool en vind jij knutselen leuk? Tijdens een workshop 'bootjes bouwen van afvalmaterialen' op woensdagmiddag 30 september 2015 kan je werken aan jouw bootje voor de 'vaarwedstrijd' tijdens de Furieade.

In de 'vaarwedstrijd' maak je kans op een supercoole tablet. Want de mooiste, leukste, uniekste boot die je zelf hebt gemaakt en die blijft drijven in de Zuidvliet, wint. Doe je ook mee?

Doe mee en win

Op zaterdag 3 oktober 2015, tijdens de Furieade, van 12.00 tot 13.00 uur worden alle vooraf aangemelde bootjes aan de 'vaarwedstrijd' beoordeeld. Voor het MaassluisPunt aan de Dr. Kuyperkade 25 kiest een vakkundige jury de winnaar. Niet alleen wordt het bootje beoordeeld op mooi, leuk en uniek
maar ook getest op de drijfbaarheid. De jury bestaat uit burgemeester Karssen en Hans de Bruin (voorzitter Furieade).

Prijzen

De winnaar krijgt een mooie tablet aangeboden door Essalu Computerservice. Heb je (net) niet gewonnen, niet getreurd. Ook de tweede en derde plaats krijgt een mooie prijs, aangeboden door De Kleine Reus.

Workshop helpt je op weg

Om alle jeugd wat op weg te helpen biedt het Duurzaamheidscentrum op woensdagmiddag 30 september 2015, dus voorafgaand aan de Furieade, een workshop 'bootjes bouwen van afvalmaterialen' aan de Dr. A.Schweitzerdreef 433.

Informatie

Alle basisscholen hebben hierover al informatie ontvangen, dus vraag het na op school of meld je aan via e-mail dcm@maassluis.nl.

Vooraf aanmelden voor wedstrijd

Op 3 oktober 2015 tijdens de Furieade is de echte wedstrijd. Alleen aangemelde bootjes worden toegelaten en beoordeeld. Dus meld je voor 26 september 2015 aan bij: secretaris.furieade@gmail.com.

Aanmelden voor workshop

De workshop 'bootjes bouwen van afvalmaterialen' is bedoeld voor kinderen in groep 4 tot en met 8 en vindt plaats aan de Dr. A. Schweitzerdreef 433 in Maassluis. Meeknutselen kost 1,00 euro per kind (contant meenemen). Opgeven dient te gebeuren voor 24 september 2015 via het e-mailadres:
dcm@maassluis.nl. Er is plaats voor maximaal 20 kinderen.