Gemeente Winsum | Fairtrade gemeente Winsum viert verlenging titel


Gepubliceerd op: 15 september 2015

In 2014 heeft de gemeente Winsum in een recordtijd van vijf maanden de titel Fairtrade gemeente gehaald. Een werkgroep waarin diverse maatschappelijke organisaties zijn vertegenwoordigd heeft zich hier hard voor gemaakt. Dankzij de inzet van de Fairtrade kerngroep is de titel verlengd.

Blijvende aandacht voor eerlijke handel

De kerngroep Winsum is ook het afgelopen jaar vol enthousiasme bezig geweest om blijvend aandacht te vragen voor eerlijke handel in eigen gemeente. Daarom heeft de landelijke Fairtrade jury op 31 augustus jl. besloten de titel te verlengen. Om dit te vieren en het ook bij jong publiek onder de
aandacht te brengen, biedt de gemeente de Winsumer schooljeugd een mooie toneelvoorstelling over eerlijke handel aan. Dit staat gepland op woensdag 28 oktober a.s., tijdens de Faitradeweek. De scholen hebben onlangs een brief hierover ontvangen.

De Fairtrade titel geeft aan dat winkels, horeca, bedrijven en organisaties en gemeente samenwerken aan meer eerlijke, duurzame handel en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er zijn 16 bedrijven en organisaties in de gemeente Winsum aangesloten.