FNV: militairen en marechaussee geven loonvoorstel terug


* 15-09-2015
* Kees Koppen
* 0

Morgen actie tegen loonvoorstel overheidspersoneel

Morgenmiddag, woensdag 16 september, voeren ongeveer tachtig militairen en marechaussee op het Plein in Den Haag actie tegen het loonvoorstel voor het overheidspersoneel. De actievoerders gaan, samen met de voorzitters van de AFMP (Algemene Federatie van Militair Personeel) en Marver (De
Marechausseevereniging), dit loonvoorstel teruggeven aan minister Hennis-Plasschaert van Defensie.

Datum: woensdag 16 september
Tijdstip: 13.00 uur
Locatie: het Plein, Den Haag

Loonvoorstel

Afgelopen zomer sloot het kabinet Rutte met drie kleinere vakcentrales een deal om 600.000 overheidsmedewerkers een loonsverhoging te kunnen geven. Alle 2,8 miljoen ABP-deelnemers moeten daarvoor straks koopkracht inleveren, terwijl ze daar weinig of helemaal niets van terug zien. Vooral jonge
mensen zijn de dupe, voor hen kan de verslechtering oplopen tot 15%.

Na 4,5 jaar nullijn krijgen militairen, marechaussee, politiemedewerkers, leraren en douaniers een salarisverhoging die ze grotendeels zelf betalen. Het kabinet betaalt maar 0,8% per jaar, de rest komt uit een forse pensioenverslechtering en extra belasting. Een flinke sigaar uit eigen doos!
En nog steeds worden er geen afspraken gemaakt over echte banen met genoeg zekerheid, minder werkdruk en reparatie van de WW.

De FNV heeft daarom als grootste vakbond voor het overheidspersoneel, met 60 procent van de georganiseerde leden in de overheidssector, dit voorstel niet ondertekend.