Mogelijk andere smaak drinkwater Coevorden


dinsdag 15 september 2015

In drinkwaterproductiestation Dalen van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) is, tijdens een van de dagelijkse controles, een afwijking in de waterkwaliteit gevonden. In het waterleidingnet is geen enkele afwijking aangetroffen.

Uit voorzorg voegt WMD tijdelijk voor alle veiligheid een beperkte dosis chloor aan het water toe, voordat het in het leidingnet naar klanten in Coevorden wordt vervoerd. Woont u in deze omgeving dan kunt u dit waarschijnlijk ruiken of proeven. Deze afwijkende smaak kan geen kwaad voor de
gezondheid van mens en dier. Uw drinkwater blijft voldoen aan de hoge wettelijke eisen die we in ons land aan drinkwater stellen.

De kwaliteit van drinkwater staat onder streng toezicht. Momenteel onderzoekt de WMD de oorzaak: 'Wij bieden onze excuses aan voor dit ongemak en doen er alles aan om het probleem op te lossen, zodat de smaak en kwaliteit van het drinkwater zo snel mogelijk weer aan alle eisen voldoet.'

Neem contact op met WMD als u vragen over dit onderwerp heeft. Tijdens kantooruren is ons klantenteam bereikbaar op (0592) 854 550. Mailen kan ook naar info@wmd.nl. Op de website van WMD kunt u de voortgang van het onderzoek volgen.