Drie informatieavonden over Stroomlijn langs de Maas en Waal

Drie informatieavonden over Stroomlijn langs de Maas en Waal

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 09 september 2015- Laatste update: 09 september 2015 10:27 uur

Rijkswaterstaat werkt voortdurend aan het veiliger maken en houden van ons rivierengebied tegen overstromingen. Bij meerdere uiterwaarden langs de Maas en Waal is het nodig om de doorstroming van de rivier bij hoogwater te bevorderen door een deel van de begroeiing te verwijderen. Geinteresseerden krijgen op 15, 24 en 28 september tijdens een informatieavond meer te horen over de plannen voor de Dreumelsche waard, Wamelsche waard, de Gouden Ham, Herwijnensche Bovenwaard Gouverneurspolder, Willemspolder en Hiensche uiterwaard.

De vergunningen voor de uitvoering van Stroomlijn in deze uiterwaarden liggen nu ter inzage of worden half oktober ter inzage gelegd. Tijdens de aanvraag van de benodigde vergunningen willen Rijkswaterstaat en CSO-Krinkels deze graag toelichten.

De informatieavonden worden gehouden op:

* 15 september in het VTC in Wamel: Dreumelsche waard, Wamelsche waard en de Gouden Ham

* 24 september in dorpshuis de Poort in Herwijnen: de Herwijnensche Bovenwaard

* 28 september in dorpshuis Ons Tehuis in Ijzendoorn: de Gouverneurspolder, Willemspolder en Hiensche uiterwaard

Op alle drie deze avonden bent u van 19:00 - 21:00 uur van harte welkom. Na een korte plenaire toelichting kunt u uw vragen stellen over het Programma Stroomlijn en de uitwerking daarvan voor deze uiterwaarden. De verschillende specialisten van Rijkswaterstaat en Krinkels-CSO beantwoorden uw vragen graag.

Programma Stroomlijn

De informatieavonden vinden plaats in het kader van het Programma Stroomlijn. In 5 deelgebieden werken we aan betere doorstroming van rivieren. We doen dit door begroeiing in uiterwaarden weg te halen. Zo kan het vele rivierwater ook via de uiterwaarden ongehinderd naar zee stromen. Er worden alleen bomen en struiken verwijderd, daar waar de rivier bij hoogwater het hardste stroomt (de stroombaan). Bij het verwijderen van de begroeiing wordt rekening gehouden met cultuurhistorische waarden en de bijzondere planten en dieren in het gebied. Meer informatie vindt u op onze projectpagina Programma Stroomlijn.