Ryndam neemt afscheid van thuishaven Rotterdam

14 sep 2015 ms Rijndam

Na jarenlange trouwe dienst bij Holland America Line, heeft het ms Ryndam op 13 september 2015 afscheid genomen van haar thuishaven Rotterdam. Op de klanken van het toepasselijke nummer "Time to say goodbye" werd het schip voor de laatste keer uitgezwaaid en bracht een watersaluut een laatste groet.

Het 219 meter lange ms Ryndam kwam in oktober 1994 in de vaart, nadat ze officieel gedoopt werd door mevrouw Madeleine Arison. Het is een van de kleinere schepen uit de vloot van Holland America Line en biedt plaats aan 1.260 passagiers en 580 bemanningsleden.

Emotioneel

Voor bemanning en gasten was het een emotioneel afscheid in de haven van Rotterdam. Voor de gelegenheid was het schip versierd met een twaalf meter lange banner met daarop de tekst "Ms Ryndam Time to say Goodbye".

Nieuwe ms Koningsdam

Na haar afscheidscruise gaan zowel het ms Ryndam als het ms Statendam naar Australie waar zij onder de naam 'Pacific Aria' en `Pacific Eden' deel gaan uitmaken van de P&O Australia vloot. De leegte die beide schepen in de vloot van Holland America Line achterlaten, wordt volgend jaar opgevuld met de komst van het nieuwe ms Koningsdam dat momenteel in Italie gebouwd wordt. Het ms Koningsdam heeft een capaciteit van 2.650 bedden en krijgt Amsterdam als thuishaven voor de zomer van 2016.