Winnaars Arboprijs pakken door

FNV Bouw reikt elke twee jaar de Arboprijs uit, voor uitvindingen die de bouwnijverheid aantoonbaar gezonder en veiliger maken. Dat blijkt goed te werken. Rene Singels won de prijs in december 2014 met zijn Multi-Grip Tilassistent, die het tillen van zware dingen een stuk makkelijker maakt: je kunt `m nu gewoon bestellen.

Het is een simpele stang met een voetje onderaan, die je bijvoorbeeld onder een zware plaat steekt. Zo hoef je niet te bukken en loop je dus niet het risico door je rug te gaan. Zo kun je efficienter, gezonder, veiliger en sneller werken en voorkomt de baas uitval van personeel.

Productfilm

Singels heeft de bijbehorende geldprijs onder meer gebruikt om een professionele productfilm te laten maken. Die is te zien op de website www.multi-grip.nl en geeft een duidelijk beeld van de brede inzetbaarheid in tal van branches waar personeel dagelijks tilwerkzaamheden verricht.

De bekendheid van de tilhulp in de bouw en andere branches is enorm gegroeid na het winnen van de Arboprijs. Zo is Multi-Grip Europe gevraagd als deelnemer op de beurs Veilig Werkt Beter, een vakevent over arbeidsveiligheid en gezond werken van 6 t/m 8 oktober 2015 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Zie ook: Rene Singels wint met Multi-Grip Arboprijs FNV Bouw 2014 (19-12-2014)

Nieuw: GardenBuddy

Ook de winnaar van de Arboprijs in 2012 timmert goed aan de weg. Tegelzetter Twan Geelen won de prijs met zijn MultiBuddy, waarmee ook parketleggers, siergrindvloerleggers en stoffeerders gezonder kunnen werken. Inmiddels heeft hij iets soortgelijks bedacht: de GardenBuddy, een eenvoudige handgreep die je op het gras zet als je gebukt aan het tuinieren bent. Ook hier geldt: beter voor je rug!

Crowdfunding

Samen met een verzekeringsmaatschappij heeft Geelen een crowdfunding-project opgezet waarbij hij mini-donateurs zoekt om de Gardenbuddy als product op de markt te kunnen zetten. Hij heeft EUR45.000 nodig. Kijk hier voor een filmpje en hoe je mee kunt doen.