D66 blij met Rotterdamse opvang vluchtelingen

Persbericht, D66 Rotterdam

Dinsdag 15 september 2015

D66 blij met Rotterdamse opvang vluchtelingen

Het college van burgemeester en wethouders, bestaande uit Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA, heeft vandaag laten weten vluchtelingen op te willen vangen in onze stad. De manier waarop dat zal gebeuren wordt binnenkort besproken met het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA). “Wij zijn blij dat het college mensen, die hun thuis ontvlucht zijn voor een verschrikkelijke oorlog, een veilig onderdak wil bieden. Als Rotterdammers weten we als geen ander hoe erg het is een oorlog mee te maken en ontheemd te raken”, aldus Robin de Roon, woordvoerder Vluchtelingen van D66 Rotterdam.

Het COA is momenteel in gesprek met gemeenten om te kijken waar noodopvang in Nederland mogelijk is. Wat D66 Rotterdam betreft is de opvang van vluchtelingen vanuit humanitair oogpunt een morele verplichting. “Ook Rotterdam, als grote stad, dient daar een bijdrage aan te leveren. De vluchtelingen die nu naar Europa komen hebben een dak boven hun hoofd en voedsel nodig en vaak ook medische en psychische hulp. Onze stad kan die hulp bieden”, vervolgt De Roon.

Fractievoorzitter van D66 Rotterdam, Salima Belhaj benadrukt dat deze beslissing van het college geen gevolgen heeft voor de coalitie van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA. “Wij zijn allen vrij hierin een eigen standpunt in te nemen, maar wat D66 Rotterdam betreft is het altijd duidelijk geweest dat de opvang van mensen in nood niet onderhandelbaar is”.