GroenLinks: ‘snelweg A13/A16 maakt meer kapot dan je lief is’

P E R S B E R I C H T

GroenLinks: ‘snelweg A13/A16 maakt meer kapot dan je lief is’

Rotterdam, 15 september 2015

Rotterdam moet de plannen voor de aanleg van snelweg A13/A16 afwijzen, vindt de fractie van GroenLinks Rotterdam. De nieuwe snelweg ten noorden van Rotterdam pakt volgens de partij desastreus uit voor de groene noordrand van stad.

Na verzet van de gemeenteraad van Rotterdam besloot verkeersminister Schultz 15 miljoen extra uit te trekken voor inpassing van de 1 miljard kostende snelweg. Maar de belangrijkste eisen van de gemeenteraad worden niet ingewilligd. De minister gaat niet akkoord met de eis om de geplande fly-over bij Ommoord te schrappen en de snelweg daar verdiept aan te leggen. Ook komt er geen geld voor een betere inpassing van de snelweg bij Schiebroek. 'Tienduizenden Rotterdammers komen straks in de herrie en de stank te zitten', vreest GroenLinks-raadslid Arno Bonte.

Donderdag vergadert de gemeenteraad van Rotterdam over de plannen voor de snelweg. Bonte hoopt dan op een raadsmeerderheid tegen het snelwegplan. 'Deze plannen zijn heel slecht voor Rotterdam en de gezondheid van veel Rotterdammers. De A13/A16 maakt meer kapot dan je lief is.' Hij ziet maar één oplossing: de snelwegplannen resoluut naar de prullenbak te verwijzen. Hij krijgt daarvoor bijval van de fracties van Leefbaar Rotterdam, SP en Partij voor de Dieren.