Reactie Sybrand Buma op Troonrede

15/09/2015

Reactie Sybrand Buma op Troonrede

De belangrijkste maatregel op deze Prinsjesdag is de aangekondigde lastenverlichting van 5 miljard euro voor middeninkomens en gezinnen. Sybrand Buma: "Zoals het CDA al eerder heeft aangegeven staan we daar in principe positief tegenover. Maar om de hoge werkloosheid tegen te gaan moet de lastenverlichting wel meer gericht zijn op het creeren van banen. We hebben enorme discussies over koopkrachtplaatjes tot in de procenten, maar we vergeten dat 600.000 mensen niets aan die plaatjes hebben omdat ze een gewoon een baan willen."

Buma benadrukt ook dat we in deze tijden van grote onzekerheid en internationale dreiging we meer dan ooit een sterk veiligheidsbeleid nodig hebben. De begroting van Veiligheid en Justitie is in dat opzicht voor het CDA echter onverantwoord en onacceptabel.

Over deze Prinsjesdag hangt de vluchtelingencrisis als een donkere wolk. Het lijkt erop dat de vluchtelingencrisis niet alleen Europa, maar ook het kabinet boven het hoofd aan het groeien is. Buma: "Daar had de troonrede wel grote woorden over, maar het beleid van het kabinet blijft vreselijk achter."

Trefwoorden

* Troonrede * Prinsjesdag * lastenverlichting * banen * vluchtelingen * Sybrand Buma