Werkzaamheden fietspad Spinnerij-Poortwachter en winkelcentrum Midde..


Gepubliceerd op: 16 september 2015
Vanaf maandag 21 september wordt het fietspad Brink-Poortwachter-Spinnerij tussen het winkelcentrum Middenhoven en Westwijk geasfalteerd. De aansluitende fietspaden rondom winkelcentrum Middenhoven worden eveneens geasfalteerd.
Gedurende de werkzaamheden worden de rode tegels vervangen door rood asfalt. Het asfalteren van de fietspaden wordt uitgevoerd als onderdeel van een groter plan waarbij het hoofdfietsnetwerk in Amstelveen qua fietscomfort, verkeersveiligheid en uitstraling aanzienlijk verbetert.

Het werk wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Fronik BV uit Mijdrecht. Als de weersomstandigheden mee zitten zijn alle werkzaamheden op zaterdag 14 november afgerond.

Fasering en fietsersomleiding

Het asfalt wordt fasegewijs aangebracht. Afhankelijk van de fase worden omleidingsroutes voor fietsers ingesteld. De eerste fase is op de kaart rood ingetekend, en gaat vanaf 21 september in. De omleiding loopt via Melkweg, Grote Beer en Poortwachter. De eerste omleiding duurt tot de
asfaltering rond het Winkelcentrum en het fietspad langs park Middenhoven tot aan Poortwachter afgerond is.
De omleiding voor de tweede fase wordt ingesteld als de werkzaamheden tussen Poortwachter en de Hammarskjoeldsingel starten. Over deze omleiding wordt tegen die tijd apart bericht. Voor de omleidingen worden de nodige borden geplaatst.

Fasering en bereikbaarheid

Aanwonenden, winkels en bedrijven, blijven voor zowel auto's als fietsers en voetgangers zo goed mogelijk bereikbaar. Bij een (tijdelijk) gewijzigde bereikbaarheid worden zij in een bewonersbrief of persoonlijk van tevoren geinformeerd.

Voor scholieren worden op hun route vanaf Poortwachter-Grote Beer verwijzingspijlen naar de basisscholen nabij Orion/Zuiderkruis geplaatst.

Parkeerhavens ter hoogte van de ingang van het winkelcentrum Middenhoven bij de tramhalte worden als hier wordt gewerkt opgeheven. Hiermee ontstaat ruimte om veilig te werken. De gewijzigde parkeersituatie wordt met bebording aangegeven waarbij parkeren in de omgeving als tijdelijke opvang
fungeert.

Langs het werk gelegen tramhaltes blijven voor iedereen toegankelijk.

* Omleidingskaart fietspad Spinnerij (PDF, 185 kB 14 september 2015

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl