De Achterhoek-Kan-Het-prijs


RSS

Actueel bericht, 16 september 2015

Acht Achterhoekse gemeenten hebben samen de 'Achterhoek-Kan-Het-Prijs' in het leven geroepen. Deze prijs gaat naar initiatieven die aansluiten bij de eigen kracht van inwoners uit de Achterhoek. Tot 25 oktober kunnen nominaties worden ingediend.

Drie categorieen

De Achterhoek-Kan-Het-prijs wordt in drie verschillende categorieen uitgereikt:

1. Arbeid
2. Maatschappij
3. Jongeren

Eerdere nominaties van een soortgelijke prijs zijn:

* Een hotel die zich inzet om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te laten opdoen waardoor ze kunnen doorstromen naar een andere werkgever. Hierdoor komen de ervaringsplekken ook steeds weer beschikbaar voor nieuwe deelnemers.
* Een vervoersmaatschappij die openbaar vervoer inclusief personeel beschikbaar stelt om daarmee maatschappelijke activiteiten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.
* Een stichting die voor kinderen met een motorische/verstandelijke beperking mogelijkheden creeert om te kunnen gaan voetballen.

Nomineren

Tot 25 oktober kan er via de website www.achterhoekkanhet.nl worden genomineerd voor de Achterhoek-Kan-Het-prijs 2015. Op deze website vindt u ook meer informatie over de beoordelingscriteria.

De uitreiking vindt plaats op 27 november in Schouwburg Amphion te Doetinchem. De winnaars worden gekozen door een jury, onder voorzitterschap van wethouder Kees Telder.