Voodoo To Go, het eerste Voodoofestival in Europa


met onder meer Vaudou Game, Omar Sosa en Erol Josué

UTRECHT, 20150702 -- Van 18 tot en met 20 september presenteert Stichting Voodoo To Go bij RASA in Utrecht het eerste voodoofestival in Europa. De voodoo funk van Vaudou Game siert daarbij aan kop van het programma, dat naast muziek ook film, dans, lezingen en een kinderprogramma omvat. In drie dagen belicht het festival de veelzijdigheid en de minder bekende positieve kant van de voodoocultuur, van haar oorsprong in Afrika tot de diaspora in de Cariben en de cross-over met jazz. Kaarten zijn vanaf € 22 in de voorverkoop online verkrijgbaar via RASA.

Naast Vaudou Game van Togolees Peter Solo, die opgroeide met voodoorituelen, staan onder meer de Haïtiaanse vodoupriester Erol Josué en de Cubaanse pianist Omar Sosa op het programma. Josué benadrukt met zijn 'electro vodou' onafhankelijkheid en wijsheid. En Sosa bracht in 2013 met het album Eggun zowel een eerbetoon aan Miles Davis' legendarische album 'Kind of Blue' als aan de Afrikaanse en Cubaanse vooroudergeesten. Leopold Messan, voorzitter van de Stichting Voodoo To Go: “Voodoo wordt vaak gezien als iets gevaarlijks, het wordt gelinkt aan zwarte magie zoals uitgedragen door het Vaticaan en in Hollywood films. De andere en veel grotere kant van de voodoo, de liefde, acceptatie van de ander, zelfkennis, en harmonie met de natuur, blijft meestal onderbelicht.”

Naast internationale artiesten staan ook Nederlandse artiesten op het podium. Zoals het Surinaamse collectief Fra Fra Sound dat 35 jaar bestaat, de Rotterdamse kawinaformatie Dray-ston en de DJ Set van Jungle by Night. Op zaterdag sluit DJ Hugo Mendez van het Sofrito-label van de legendarische Tropical Warehouse Parties de avond af. Naast muziek is er ook dans met Djogbé, een samenwerking tussen choreograaf Medar Sossa en danser Mathias Ganhounouto uit Benin. Maar ook schrijvers, documentairemakers en deskundigen laten hun licht schijnen over de rijke voodoocultuur.

Programma Voodoo To Go Festival, vrijdag 18 t/m zondag 20 september 2015, RASA Utrecht

De oorsprong – Afrika | vr 18 sep 2015
Vaudou Game (Togo), Djogbé (Médard Sossa & Mathias Ganhounouto, Benin), Jungle by Night (DJ Set)
aanvang 19.15

De diaspora – Cariben | za 19 sep 2015
Erol Josué (Haïti), Dray-ston (Suriname), Sofrito DJ Hugo Mendez
kinderprogramma 14.00 | symposium ‘Goed en kwaad in voodoo’ 16.00 | avondprogramma 19.15

Link naar het heden - voodoo jazz | zo 20 sep 2015
Omar Sosa (Cuba), Fra Fra Sound (Suriname, Antillen)
aanvang 14.45

Kaarten
dagkaart
: € 22 / € 19* (vvk) | € 25 / € 21* (kassa)
passe-partout: € 50 / € 42,50* (vvk) | € 55 / € 46* (kassa)
Kaarten zijn te koop via RASA:
 rasa.nl | 030-2316040 (wo - vr 15.30 - 18.30) | tickets@rasa.nl
Pauwstraat 13-a | 3512 TG Utrecht

* kortingsprijs voor CJP / studenten / U-pas / 65+ (kortingen zijn niet in combinatie te gebruiken)





Voodoo To Go Festival