Digitale aanvraag APV mogelijk vanaf 1 oktober


Vanaf 1 oktober kan bij de gemeente Grave de APV-vergunning digitaal worden aangevraagd. De gemeente gaat de vergunning ook digitaal verstrekken. Het digitaal aanvragen en het verstrekken verloopt eenvoudiger en sneller.

Het aanvragen van de APV-vergunning gaat via het digitale loket op de gemeentelijke website Na invoering van de DigiD doorloopt de aanvrager een eenvoudig stappenplan. Hierin wordt overzichtelijk gemaakt welke informatie nodig is en welke bijlagen moeten worden toegevoegd om de
vergunningaanvraag compleet te maken. De aanvrager kan op deze manier eenvoudig, snel en ook buiten kantooruren de vergunning aanvragen.

Sneller

Het verstrekken van de vergunning door de gemeente verloopt efficienter en daardoor ook sneller. Door het digitale stappenplan wordt de benodigde informatie in een keer volledig aangeleverd waardoor de vergunningverlening snel kan worden afgehandeld.

Nieuwe stap in digitale dienstverlening

Binnen de gemeente Grave worden jaarlijks 380 APV-vergunningen aangevraagd die digitaal verleend kunnen worden. Het digitaal aanvragen van de APV-vergunning is een nieuwe stap in de digitale dienstverlening van de gemeente. In 2016 volgt de digitalisering van de aanvraag van de WABO-producten.