Vind het boek opnieuw uit!


()

Groep Algemene Uitgevers (GAU) heeft in samenwerking met Rockstart een competitie opgezet om innovatie in het boekenvak te stimuleren. Zij willen iedereen uitnodigen om het boek opnieuw uit te vinden.





Deze competitie heet `Renew the Book' en wordt georganiseerd door de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Rockstart, dat ondernemers in Nederland en heel Europa zal uitdagen om mee te doen. Voorstellen kunnen worden ingediend van 15 september tot 15 oktober 2015. Een jury, bestaande uit mensen
van de uitgeverijen en van Rockstart, beoordeelt de inzendingen.

De vijf winnende ondernemers zullen vanaf begin november onder begeleiding van Rockstart hun ideeen verder uitwerken in Amsterdam. Begin december zullen de plannen aan het publiek gepresenteerd worden. De winnaar zal een prijs van EUR 15.000 van de GAU in ontvangst mogen nemen.

Wiet de Bruijn (voorzitter van de Groep Algemene Uitgevers): "Alle uitgevers ter wereld, of ze nu in nieuws, muziek, of boeken zitten, worstelen met het internet. Met het Renew the Book project zeggen we: we willen veranderingen stimuleren en we zijn ook niet bang om toe te geven dat de beste
ideeen misschien van buiten de bedrijfstak komen. Ik hoop dat er revolutionaire plannen tussen zitten."

Oscar Kneppers (CEO Rockstart): "Ik heb gezien hoezeer technologie de mediabusiness volledig heeft veranderd. We zien er naar uit om nauw samen te werken met de GAU om de volgende golf aan innovatie te ontdekken en te helpen."



Voor meer informatie of deelname kan je kijken op: www.renewthebook.com