Baggeren vijvers in Nieuwleusen - WGS


Gepubliceerd op 18 september 2015

In de periode van 24 september tot 6 oktober 2015 gaat het waterschap een aantal vijvers in Nieuwleusen uitbaggeren. Het waterschap organiseert hierover een inloopbijeenkomst op 24 september.

Het Waterschap Groot Salland onderhoudt meerdere vijvers in Nieuwleusen met de maaiboot. Door de vorming van bagger neemt de waterdiepte en waterkwaliteit af en wordt het werken met de maaiboot steeds moeilijker. Reden voor het waterschap om in Nieuwleusen te gaan baggeren.

In totaal verwijderen we ongeveer 1.750 m3 bagger uit de vijvers. Deze bagger is niet verontreinigd en wordt afgevoerd naar een oude zandput bij knooppunt Hattemerbroek ten westen van Zwolle. Het werk wordt uitgevoerd door HAZ Groen Grond en Infra uit Hasselt.

Inloopbijeenkomst Op donderdag 24 september van 16.30 tot 19.30 uur organiseert het waterschap een inloopbijeenkomst over het baggeren in Nieuwleusen. Deze
bijeenkomst wordt gehouden in sporthal De Schakel, Kon. Julianalaan 10 te Nieuwleusen. Hier geven medewerkers van het waterschap informatie over het werk en beantwoorden uw vragen.