Fototentoonstelling Beyond Ebola


Datum: 18 september 2015

Child

Ebola: een virus dat families uitdunt, kinderen verweest en de fragiele gezondheidssystemen in West-Afrika op de proef stelt. Nog steeds maakt deze ziekte dodelijke slachtoffers. De EU en haar lidstaten hebben reeds 1,8 miljoen euro vrijgemaakt voor humanitaire hulp, lange-termijn ontwikkeling
en onderzoek.

Ook Belgie speelt een actieve rol in de bestrijding van het virus. Zo biedt ons land onder andere humanitaire en logistieke hulp en onderzoek via het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen. Veel landgenoten zijn actief als vrijwilliger in de gebieden getroffen door ebola.
Artsen zonder Grenzen geeft voorbereidende cursussen aan deze vrijwilligers, vooraleer ze vertrekken op het terrein. In 2014 maakte de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in totaal meer dan 37 miljoen euro aan humanitaire noodhulp vrij.

Nog tot 23 september kan je een fototentoonstelling rond ebola bezichtigen in het Berlaymontgebouw (Wetstraat 200, Brussel). De foto's vertellen het verhaal van kinderen die hun leven opnieuw proberen op te bouwen na de traumatische gevolgen van ebola.

Bekijk ook enkele foto's online via deze link: www.flickr.com/photos/69583224@N05/sets/72157657735556438Externe link

Foto: (c) EU/ECHO/Jonathan Hyams