Herinrichting Bredaseweg (Terheijden)


Herinrichting Bredaseweg (Terheijden)

Deze week is aannemer Dura Vermeer Infrastructuur, in opdracht van de gemeente, gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van de Bredaseweg.

Drie fasen

De daadwerkelijke werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd:

* fase 1 (21 september tot en met16 oktober): verwijderen van de bovenste laag asfalt (circa 5 cm.) en aanleg aan de oostzijde (oneven huisnummers) van het nieuwe fietspad en trottoir;
* Fase 2 (19 oktober tot en met 6 november): aanleg van het nieuwe fietspad en trottoir aan de westzijde (even huisnummers);
* Fase 3 (2 november tot en met 27 november): voorzien van de rijweg van een nieuwe asfaltlaag en aanbrengen middengeleider van printbeton.

Verkeersmaatregelen/bereikbaarheid

Om het werk goed te kunnen uitvoeren, zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen nodig. Tijdens fase 1 en 2 houden we voor het bestemmingsverkeer de Bredaseweg vanaf de N285 richting het centrum in een richting open. Het doorgaande verkeer leiden we via de Zeggelaan om. Tijdens fase 3 moet het
bestemmingsverkeer, afhankelijk van de locatie waar de rijweg volledig is afgesloten, ook gebruik maken van de omleiding via de Zeggelaan.

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel in twee richtingen gebruik blijven maken van de Bredaseweg. De verkeersmaatregelen per fase zijn als volgt:

* Fase 1:
fietsers rijden in twee richtingen op het bestaande fietspad en het bestemmingsverkeer rijdt in eenrichting aan de westzijde (even huisnummers)
* Fase 2:
fietsers rijden in twee richtingen op het nieuwe fietspad en het bestemmingsverkeer rijdt in eenrichting aan de oostzijde (oneven huisnummers)
* Fase 3:
fietsers rijden over het nieuwe fietspad. Het bestemmingsverkeer moet, afhankelijk van de locatie waar de rijweg volledig is afgesloten, gebruik maken van de omleiding via de Zeggelaan.

Informatie

Alle informatie over de werkzaamheden van de reconstructie van de Bredaseweg vindt u op de pagina 'reconstructie Bredaseweg.

Contact

Uiteraard proberen wij het werk zo spoedig mogelijk te voltooien en overlast tijdens het werk zoveel mogelijk te beperken. Vanuit de gemeente Drimmelen wordt dit werk begeleid door de heer C. van Gils. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 140162 of per email op gemeente@drimmelen.nl ter
attentie van de heer C. van Gils.