Denk mee over de Lelystadse duurzaamheidsthema`s op 23 september


Geplaatst: 18-9-2015

Afval scheiden, biologisch eten, letten op het goede energielabel bij aankoop van een apparaat. Er zijn veel manieren om bij te dragen aan een duurzame samenleving en een duurzaam Lelystad. Een van de mogelijkheden is ook om samen met de gemeente Lelystad de ontwikkeling van het
duurzaamheidsbeleid van Lelystad vorm te geven. Dat kan tijdens de bijeenkomst `Samen werken aan een duurzaam Lelystad'.

Gesprek over duurzame ontwikkelingen

Bijeenkomst

De gemeente Lelystad nodigt inwoners, bedrijven en organisaties in Lelystad daarom van harte uit om zich aan te melden voor deze bijeenkomst `Samen werken aan een duurzaam Lelystad' op woensdag 23 september 2015 om 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis.

Duurzame inbreng

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we hoe we de duurzame ontwikkeling in Lelystad verder vorm gaan geven. En dat doen we graag samen met de Lelystadse inwoners, bedrijven en organisaties! Immers duurzaamheid is een onderwerp van iedereen. Denk mee over de volgende thema's:

1. Energie: minder energieverbruik en opwekken meer duurzame energie
2. Afval: meer scheiding, minder restafval en sluiten kringlopen
3. Voedsel: meer consumptie van lokale duurzaam geteelde producten
4. Beheer en ontwikkeling: milieuvriendelijk beheer en duurzame gebiedsontwikkeling
5. Mobiliteit: minder uitstoot van schadelijke stoffen en meer gebruik van milieuvriendelijke alternatieven
6. Onderwijzen en ondernemen: meer kennis over duurzaamheid en deze verankeren in beroepsopleidingen en het bedrijfsleven

Concept kadernota

Het college van Lelystad heeft alvast een voorzet gegeven met een concept kadernota over Duurzaamheid. Hierin zijn de resultaten verwerkt van de eerder gehouden stadstafels en de inspiratieavond met inwoners van Lelystad, bedrijven en organisaties.

Programma

19.15 uur Inloop
19.30 uur Inleiding wethouder Elly van Wageningen
19.45 uur 1e ronde discussie per thema
20.30 uur Pauze
20.45 uur 2e ronde discussie per thema
21.30 uur Terugkoppeling per werkgroep
22.00 uur Hapje en drankje

Resultaat

Het resultaat van de bijeenkomst, een gezamenlijk gedragen raamwerk voor duurzame ontwikkeling voor de komende jaren, zal in de vorm van een definitieve kadernota worden aangeboden aan het college en de gemeenteraad.

En verder?

Na vaststelling van het beleidskader door de Raad van Lelystad in november volgt de fase om aan de slag te gaan met de concrete uitwerking van activiteiten en projecten. Uw ideeen en initiatieven kunnen hier ook onderdeel van uit maken.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst op woensdag 23 september 2015