het sportveld na ITGWO


sportveld met zand

We waren een keer aan de beurt, qua slecht weer op Into The Great Wide Open. De beproeving is doorstaan, het festival was geweldig, zie alle lofuitingen en de pracht-impressie die de Vpro maakte, maar helaas zijn we allesbehalve ongeschonden uit de strijd met de elementen tevoorschijn gekomen.
Gewonde bouwers en brekers, beschadigde voertuigen, veel materieel dat er mee ophield...het leek wel alsof alles stuk ging onder de barre weersomstandigheden rondom ITGWO.

Het Sportveld had het ook zwaar te verduren. Maar het heeft er alle schijn van dat de schade relatief binnen de perken is gebleven. Met dank aan het stuifzand dat ter elfder ure over het veld is uitgereden. Want, nu het zand van het veld is geschraapt en in samenwerking met Staatsbosbeheer, de
Gemeente Vlieland, Rijkswaterstaat en diverse experts de schade is geinventariseerd, blijkt dat de grasmat goed hersteld kan worden. Daartoe wordt in eerste instantie het veld geegaliseerd, daarna gaat er een weidesleep overheen, wordt het veld belucht met een zo genaamde vertidrain waarna dit
najaar het doorzaaien al kan beginnen.

Arnout de la Houssaye, producent van het festival, is vol vertrouwen over het eindresultaat: ,,Naar verwachting ligt er komend voorjaar een betere grasmat dan voorheen. Met dank aan het zand kan er straks weer op een egaal veld gevoetbald worden."