Man aangehouden voor negeren samenscholingsverbod


Man aangehouden voor negeren samenscholingsverbod

Laatste update:
18-09-2015 | 13:50

Enschede - Een 47-jarige man werd donderdag 17 september aangehouden voor het negeren van het samenscholingsverbod.

Negeren waarschuwing

Op de Noorderhagen in Enschede negeerde een 47-jarige Enschedeer het samenscholingsverbod. De man had kort ervoor al een waarschuwing gekregen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. De politie heeft 33 personen aangesproken en gewaarschuwd voor overtreding van het samenscholingsverbod.

Toepassing

Het samenscholingsverbod is ingesteld rondom het gebied van de Noorderhagen, het Willem Wilminkplein en Stationsplein. Een samenscholingsverbod is een bepaling in de APV, die in principe voor iedereen geldt. In een aantal gemeenten is sprake van een gerichte toepassing van het
samenscholingsverbod. De burgemeester, politie en Openbaar Ministerie kunnen daartoe besluiten wanneer de ernst van de situatie dat, volgens hen, rechtvaardigt.

Het samenscholingsverbod richt zich specifiek op personen die in het gebied overlast veroorzaken (zoals schelden, vernieling, hinderen en intimideren van voorbijgangers) of zich schuldig maken aan criminaliteit (als auto-inbraken, woninginbraken of straatroof).

Als er sprake is van ernstige overlast in de wijk kan het samenscholingsverbod worden toegepast. Meestal geldt samenscholingsverbod slechts voor een beperkte periode en is het alleen voor de plek waar de overlast plaatsvindt.
(2015455737)